НОВИНИ

1354 души в Пловдив и областта са под карантина

1354 души пловдив областта карантина
bnt avatar logo
от БНТ
18:20, 21.04.2020
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Общият брой на пациентите с COVID-19, жители на Пловдивска област, към днешна дата е 40. От тях в община Пловдив са 29, по двама са в общините Карлово, Кричим, Хисар и Родопи, а в Стамболийски има трима души, диагностицирани с коронавирус.

В пловдивските болници до момента са приети за лечение и 4 пациенти от други области –Стара Загора, Пазарджик и Смолян. Данните на Регионалната здравна инспекция бяха съобщени от областния управител Дани Каназирева.

От всички потвърдени случаи инфектираните медицински лица са 11, част от които вече са оздравели, а други са изписани за възстановяване в домашни условия. 1354 души са под карантина.

Общият брой на оздравелите пациенти е 19, на домашно лечение са 6, а към момента 17 души се лекуват в болниците в Пловдив.

По данни на Областния кризисен щаб здравните заведения в Пловдив и областта са подсигурени с необходимите предпазни средства и защитни облекла за медицинските лица, които работят в отделенията за коронавирус.

Спешна помощ получава ежедневно информация за свободните легла и за леглата на интензивно лечение, за да бъде улеснено обслужването на пациентите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж пострада при катастрофа в Кресненското дефиле
Мъж пострада при катастрофа в Кресненското дефиле
БАБХ установи две пратки с птиче месо от Полша за България със салмонела
БАБХ установи две пратки с птиче месо от Полша за България със салмонела