НОВИНИ

14-годишният тийнейджър от Пещера нападнат с нож заради момиче?

bnt avatar logo
от БНТ
12:18, 25.02.2021
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

14-годишно момче е в болница в Пазарджик, след като е било намушкано с джобен нож от свой приятел. Инцидентът е от кв. Луковица в Пещера.

По разказ на хората в квартала, двете момчета били приятели. Дори в деня на инцидента отново били заедно. Според момчетата от квартала, до инцидента се стигнало заради момиче.

Детето е постъпило в болницата в Пазарджик с прободна рана в областта на шията, с травматични наранявания и пневмоторакс.

Детето пристигна при нас в тежко състояние, с дихателна недостатъчност. Бяха направени необходимите изследвания и спешна оперативна намеса от наша страна, обясни д-р Муса Дурльов.

За щастие, операцията минава успешно.

Все още е на постоянен аспирационен дрен с цел да се разгъне белия дроб в лявата гръдна половина, където е нараняването, да се стигне до херметизиране, обясни хирургът.

Детето вече е извън опасност за живота. Очакванията на лекарите са до седмица детето да бъде изписано за домашно лечение.

Нападателят е на 16 години. Той е задържан от полицията в Пещера. С него работи служител от Детска педагогическа стая. За случая е уведомена и прокуратурата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Митко Ценов подобри рекорда си на 1500 метра в зала
Митко Ценов подобри рекорда си на 1500 метра в зала
Дни преди отварянето: Няма кой да работи в заведенията
Дни преди отварянето: Няма кой да работи в заведенията