НОВИНИ

15 арестувани в Нидерландия на протести срещу частичното затваряне

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:10, 14.11.2021
Чете се за: 01:45 мин.
По света
Слушай новината

Холандската полиция е арестувала 15 души в град в северната част на Нидерландия по време на сблъсъци с демонстранти, които протестират срещу ново частично затваряне на града.

Според новите правила баровете и ресторантите трябва да затворят в 20.00 часа.

В петък нидерландският премиер Марк Рюте обяви най-малко три седмици на мерки за затваряне на ресторанти, магазини и спортни събития, за да се ограничи рекордният скок на заразяване с коронавирус.

Местната полиция съобщи в Туитър, че голяма група демонстранти са използвали фойерверки и са отказали да напуснат центъра на града.

В рамките на първата частична блокада в Европа през зимата баровете, ресторантите, кафенетата и супермаркетите трябва да затворят в 20.00 часа, а неосновните магазини - в 18:00 часа до 4 декември.

Хората ще могат да имат само четирима посетители вкъщи и им е препоръчано да работят от вкъщи, освен ако не е абсолютно необходимо да ходят в офиса.

Обществените мероприятия ще бъдат преустановени, а футболните мачове, включително домакинският квалификационен мач за Световното първенство по футбол на Нидерландия с Норвегия следващата седмица, трябва да се играят при закрити врати.

Училищата ще останат отворени, а хората ще могат да напускат домовете си без ограничения.

Миналата неделя хиляди хора протестираха в Хага след съобщението на правителството за повторно въвеждане на правилата за носене на маски на някои обществени места.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Австрия блокира неваксинираните
Австрия блокира неваксинираните
В Скопие изборният ден минава нормално
В Скопие изборният ден минава нормално