НОВИНИ

16-годишна пешеходка е с опасност за живота след катастрофата с мотоциклетист в Стара Загора

bnt avatar logo
от БНТ
15:00, 04.10.2021 (обновена)
6363
Чете се за: 03:22 мин.
У нас
Слушай новината

Трима пешеходци бяха пометени на тротоара след удар между лек автомобил и моторист. Шофьорът на колата е бил дрогиран, а мотористът загина. 16-годишно момиче е с тежка мозъчно черепна травма. Заради поредицата от тежки инциденти кметът на града отмени тържествата за празника на града утре.

46-годишен моторист загива на път за болницата , а 16 годишно момиче е е с тежки наранявания .Катастрофата става само два дни след като 18 - годишен шофьор рани три пешеходки на кръгово кръстовище

Катастрофата е станала в близост до езиковата гимназия малко след 19 часа снощи на оживено кръстовище. Автомобилът и моторът навлизат в него на червен светофар. Шофьорът на автомобила, който впоследствие се оказва, че е употребил наркотици, предприема забранен завой наляво по улица, където движението е еднопосочно.

"При навлизане в кръстовището между мотоциклета и лекия автомобил настъпва удар, при който мотоциклетистът губи контрол и съответно излита от мотора. Моторът продължава безконтролно движението си, като помита трима пешеходци, които стоят на югоизточния тротоар на бул. "Генерал Столетов" и изчакват да светне зелен светофар да могат да пресекат", каза комисар Николай Колев, директор на ОД на МВР.

След произшествието шофьорът на колата я изоставя и бяга. По-късно е задържан от граждани, които го предават на полицията. Мотористът издъхва на път за болницата. Там е настанено и 16-годишно момиче с тежки наранявания, което е било на тротоара. С по-леки травми са другите двама пешеходци.

"В момента състоянието на момичето е стабилно ,без опасност за живота.С тежка черепно мозъчна травма", обясни доц.Вълканов от университетската болница в Стара Загора.

Тежко остава състоянието на момичето, което бе пометено от автомобил в петък .То е с ампутиран крак, лекарите се борят да спасят другия му крак. Предстои утре прокуратурата да поиска постоянен арест на 18-годишния шофьор, който причини катастрофата. А старозагорци и днес протестираха, този път пред КАТ. Те настояха за безопасни улици, засилен контрол по пътищата и предотвратяване на незаконните гонки.

Кметът на Стара Загора каза, че общината ще предприеме мерки за ограничаване на подобни инциденти.

"Ще поставим изкуствени неравности почти навсякъде по булевардите ,дори и по малките улици където се налага.... и другото което ще направим е да сложим камери,които да предадем на Полицията за да могат те да ги ползват и ако констатират нарушение да глобяват извършителите", Живко Тодоров-кмет на Стара Загора.

Репортер: Десислава Петкова

Предупреждаваме, че кадрите не са подходящи за чувствителни хора и деца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спешна среща на транспортния министър в посолството на Турция заради "Вера Су"
Спешна среща на транспортния министър в посолството на Турция заради "Вера Су"
Министерският съвет: Ще проучим информацията от досиетата "Пандора"
Министерският съвет: Ще проучим информацията от досиетата "Пандора"