НОВИНИ

16 ученици от страната получиха "Национална диплома" за отличен успех

bnt avatar logo
от БНТ
20:39, 10.08.2023
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Министърът на образованието Галин Цоков награди днес 16 зрелостници от випуск 2022/2023 година с "Национална диплома" за отличен успех за всички вписани предмети в дипломата за средно образование. Една от тях е Екатерина Досева от Велико Търново - лауреат и участник в международния клас на езикова гимназия в Германия.

19-годишната Екатерина е възпитаничка на езиковата гимназия във Велико Търново. Там тя завършва с отличен успех. За резултатите си, днес Екатерина беше наградена с "Национална диплома" за отличен успех за целия гимназиален етап. Дипломата ѝ беше връчена от министъра на образованието.

Екатерина Досева: "За мен е наистина много голяма чест и тук е момента да благодаря на моето семейство, на учителите, които повярваха в мен и в моите възможности."

По време на учебните си години, Екатерина участва в кръжоци по немски и английски език. Става лауреат в седмото състезание по философско есе и малко по-късно прекарва една учебна година в Германия на културно-езиков обмен.

Екатерина Досева: "Образованието там се различава доста от образованието тук. Има много по-малко часове и ученикът реално има доста повече свободно време да развива способностите си."

Екатерина признава, че да си пълен отличник коства много безсънни нощи и часове подготовка. А сега ѝ предстои да учи логопедия в Медицинския университет във Варна.

Репортер: Ерика Шаумян

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Петрунов се завърна в Пирин Благоевград на позицията технически директор
Николай Петрунов се завърна в Пирин Благоевград на позицията технически директор
България ще спори за петото място на Мондиала по волейбол за мъже до 19 г.
България ще спори за петото място на Мондиала по волейбол за мъже до 19 г.