НОВИНИ

17-годишен ученик от Стара Загора е с COVID-19

годишен ученик стара загора covid
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:32, 17.09.2020 (обновена)
Чете се за: 01:06 мин.
Регионални

17-годишен ученик от Езикова гимназия "Ромен Ролан" в Стара Загора е с COVID-19. Под карантина са поставени контактните в семейството и 39 ученика в гимназията.

Единадесетокласникът си направил изследване за коронавирус по повод пътуване в чужбина. Резултатът излязъл вчера следобед, когато той е бил на училище.

Д-р Таня Перчемлиева, РЗИ-Стара Загора: От снощи късно вечерта имаме съобщение от една от медико-диагностичните лаборатории, че ученик в 11 клас е положителен на коронавирус. Вчера са предприети всички необходими действия за карантиниране на семейното огнище.

От днес са карантинирани и 39 ученика и от езиковата гимназия. Паралелката, в която младежът учи, преминава към обучение в електронна среда от разстояние. 27 са децата в класа. Създадена е необходимата организация за преподаване от разстояние

Теодора Николова, директор на ГПЧЕ "Ромен Ролан": Колегите имат готовност още днес да проведат съответните часове от разстояние. В зависимост от възможността им тяхното разпределение на часовете, това може да бъде от дома им, може да бъде от училище.

Още 12 деца, с които заразеният ученик е бил в три часа по профилиращ предмет, които са от различни класове, ще учат асинхронно.

Екатерина Бояджиева, помощник директор: Асинхронно, тогава, когато не може в реално време часът да бъде взет и той се случва под формата на занимания след работното време на учителя, който е на работа с другите класове. Или с изпращане на материали в електронна среда и обратна връзка, която се очаква от учениците.

На старта на учебната година: Как ще се учи в условията на COVID-19?

Учителите, които са преподавали на единадесетокласника вчера, няма да бъдат карантинирани и не се предвижда тестването им за коронавирус.

Теодора Николова, директор на ГПЧЕ "Ромен Ролан": Защото мерките за превенция, които сме взели, са достатъчно добри. На достатъчна дистанция са били колегите, в много кратък контакт, само за един час учебен, след което всички лични предпазни средства, които са използвали, също са налице.

Заразеният ученик е в добро здравословно състояние и се лекува в домашни условия. В гимназията е извършена крайна дезинфекция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дойде моментът за дъгоочаквания сблъсък: Локомотив Пд посреща Тотнъм
Дойде моментът за дъгоочаквания сблъсък: Локомотив Пд посреща Тотнъм
Президентът Радев ще наложи вето на Изборния кодекс
Президентът Радев ще наложи вето на Изборния кодекс