НОВИНИ

17-годишно момче се удави край Черноморец

bnt avatar logo
от БНТ
14:58, 02.08.2020 (обновена)
Чете се за: 00:49 мин.
У нас
Снимка: Архив

Пореден инцидент на морето. 17-годишно момче се удави на плаж край Черноморец навръх Илинден, който се отбелязва днес по стар стил. Счита се, че на този ден морето се обръща и става най-опасно за летовниците.

17-годишният младеж дошъл с приятелката си от Старо село да плажуват на един от неохраняемите плажове "Вромос" край Черноморец. По обяд влязъл във водата, но дълго време не изплувал. От Гранична полиция започнали издирване, след което трупът бил намерен във вълните. Тялото на момчето първо е било открито от кайт сърфист.

"Ние си опъвахме кайтовете и ни казаха, че има някакво момче във водата, което го търсят. Влязоха с една лодка и аз просто направих един тигел надолу и видях къде е това дете".

На място пристигнаха и близките на загиналото момче. А спасители за пореден път напомнят, че неохраняемите плажове крият огромни рискове, особено в седмиците на мъртвото вълнение.

"Не само на Илинден, а всеки ден би трябвало да обръщат внимание на физическото си състояние и способностите си дали могат да плуват. Винаги апелирам към почиващите всеки ден, когато идват, да поглеждат или да питат спасителите какво е състоянието на морето, а не сами да решават, че това, което е било миналия ден или по-миналия ден е и днешният ден", заяви Васил Алексиев, който е старши спасител на плажа в Крайморие.

И въпреки поверието, спасителите казват, че днес вятър има, но не и мъртво вълнение.

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма нови случаи на коронавирус в дом "Възраждане" - Русе
Няма нови случаи на коронавирус в дом "Възраждане" - Русе
Няма интерес към концесията на спирките на градския транспорт в София
Няма интерес към концесията на спирките на градския транспорт в София