НОВИНИ

20 часа продължи операцията по залавянето на мъжа, стрелял по свой съсед (ОБЗОР)

bnt avatar logo
от БНТ
20:33, 30.11.2021
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

Близо 20 часа продължи полицейската операция по залавянето на въоръжен и опасен мъж от с. Сърница, община Минерални бани.

Бейсим Реджеб се скри в гората, след като стреля с незаконна пушка по свой съселянин след свада за животни. Мъжът бе задържан на километри от селото на територията на Кърджалийска област. При задържането е получил леки наранявания и е настанен в болница.

Над 150 полицаи издирват въоръжен мъж край Сърница, стрелял по съсед и ранил с нож жена

Селото осъмна блокирано от полиция и жандармерия, през деня в Сърница бе съсредоточена и специализирана техника, но операцията започна сутринта заради безопасността на полицаите и населението. В издирването се включиха над 150 души. Задържан е благодарение на местен жител.

"В следобедните часове, около 15.00 часа излиза на 5 - 6 километра от тук в съседния кърджалийски окръг, напада местен жител и съответно с помощта на този местен жител, лицето е установено и задържано", заяви Петър Тодоров, главен секретар на МВР.

Заловиха издирвания стрелец от Сърница

В селото 55-годишният мъж, който е овчар, не е познат като лош човек. Според брат му е бил предизвикан.

"Защото са го набили първоначално, те са го ударили и след това е тръгнал всичкия спор", каза Юсеин Реджеб, брат на задържания.

Конфликтът е за животните на Реджеб, които минават през съседския двор. Той е с дългогодишна история, но снощи се стига до сбиване, в което Реджеб стреля по съседите си с незаконна пушка. Тя му е отнета, но той успява да рани с нож жена.

"Според данните, които имаме към момeнта, е бил нападнат и впоследствие е използвал ножа, за да я нарани и по-късно е произвел няколко изстрела с тази незаконна пушка", поясни Венцислав Кирчев, директор на ОД на МВР-Хасково.

Реджеб бяга и се укрива в близка местност. Пристигналите на място полицаи опитват да го задържат през нощта, при което мъжът открива стрелба. Операцията тогава временно е прекратена. Реджеп има и предишни криминални прояви, сред които стрелба по крава. Иззети са две незаконно притежавани от него пушки и нож.

При залавянето е получил повърхностни рани. В момента е болница в Кърджали. Предстои да му бъде повдигнато обвинение.

Репортер: Цанка Семерджиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очаквайте по БНТ: Лили Иванова с първо тв интервю от началото на пандемията
Очаквайте по БНТ: Лили Иванова с първо тв интервю от началото на пандемията
Българите от Южна Африка вече са у нас
Българите от Южна Африка вече са у нас