НОВИНИ

Преговорите за съставяне на кабинет продължават

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
20:18, 30.11.2021
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Тишина от политическите сили днес затова как продължават преговорите за подписване на коалиционно споразумение и структура и състав на бъдещото правителство. Единствен коментар по темата направи в "Още от деня" по БНТ експертът и бивш депутат от "Има такъв народ" Мика Зайкова.

И днес от "Продължаваме промяната" и от "Демократична България" спазиха принципа "Мълчанието е злато". Крум Зарков от БСП каза, че е участвал само в преговорите по темата "Правосъдие" и отказа повече коментари.

А в "Още от деня" доайенът на 46-ото Народно събрание Мика Зайкова от ИТН призова новите депутати да се захващат яко за работа и да не забравят, че съединението прави силата.

Зайкова е оптимист заради начина, по който са били проведени преговорите между четирите партии миналата седмица. Търсени били пресечните точки по всяка тема, за да може проблемът да бъде решен.

Зайкова ясно заяви, че въпреки онлайн излъчването на всички разговори по 18-те политики, участниците са били напълно честни. И така се е стигнало до решението как да се върви напред по проблемните точки.

Мика Зайкова е оптимист за бъдещето на новото правителство. Не е притеснена от еднолични решения в бъдеще от страна на Кирил Петков и Асен Василев. Дори и те да предложели като Бюджет за 2022 година - нещо, което не се хареса на останалите - в другите три партии имало достатъчно добри експерти, за да се уравновесят нещата. Държавната сметка за догодина трябва да е преди всичко реална смята Зайкова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Да има проверки на пристигащите от цяла Африка, настояват от НЦЗПБ
Да има проверки на пристигащите от цяла Африка, настояват от НЦЗПБ
Тунелите под Филипопол: Разпоредена е нова спешна проверка
Тунелите под Филипопол: Разпоредена е нова спешна проверка