НОВИНИ

27 производства от началото на предизборната кампания за президент и вицепрезидент

1048 досъдебни производства неспазване ограничителните мерки началото извънредното положение
bnt avatar logo
от БНТ
14:27, 20.11.2021
Чете се за: 01:20 мин.
У нас
Слушай новината

Във Върховната касационна прокуратура продължава да функционира дежурно звено от прокурори и служители, което обобщава постъпващата от прокуратурите в цялата страна информация, свързана с извършени престъпления и нарушения в изборите за президент и вицепрезидент на Република България, съобщиха от прокуратурата.

Във всяка област на страната работят и създадените областни междуведомствени звена, които осъществяват координация за противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите.

От началото на предизборната кампания за президент и вицепрезидент до 13.00 часа днес общият брой на преписките е 102, а на образуваните досъдебни производства - 27. Само през последната седмица са образувани 71 преписки и 14 досъдебни производства.

По Апелативни райони досъдебните производства, свързани с вота за президент и вицепрезидент, са разпределени както следва: АП-София - 3, АП-Бургас - 1, АП-Пловдив - 15, АП-Варна - 8.

С оглед липса на събрани от органите на МВР данни за извършени престъпления са постановени общо 81 отказа за образуване на досъдебни производства във връзка с вота за президент и вицепрезидент. От тях 57 са постановени за периода от 15 ноември до 13.00 часа на 20 ноември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Развалят коледните базари в Бавария
Развалят коледните базари в Бавария
Доставиха зад граница всички машини за гласуване и бюлетините за 99,47% от секциите
Доставиха зад граница всички машини за гласуване и бюлетините за 99,47% от секциите