НОВИНИ

27 жители на Буковлък са с коронавирус, строги мерки за сигурност в селото

bnt avatar logo
от БНТ
12:04, 16.06.2020
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Плевенското село Буковлък осъмна с контролно-пропускателни пунктове на полиция и жарндармерия заради увеличения брой на заразени с коронавирус.

От тази сутрин на двата вход-изхода на селото има контролно-пропускателни пунктове на полиция и жандармерия.

27 души са с положителни проби за коронавирус. 56 бяха хората под карантина в селото до снощи, днес към тях ще се добавят и контактните проби на новите 7 заразени. Екипи на РЗИ са в Буковлък и вземат проби от тях.

Тази сутрин има още 7 диагностицирани с коронавирус в селото с 4500 жители. Заедно с техните контактни броят на хората, поставени под карантина, надхвърли 70 души. В селото спазват мерките, макар че ги смятат за прекалени.

Маските на публични места са задължителни, забранени са събирания и масови прояви. Директорът на Регионалната здравна инспекция в Плевен д-р Атанас Гарев обясни защо се налагат мерките.

Д-р Атанас Гарев, директор на РЗИ-Плевен: Контрол над контактните и над тези, които са карантинирани. Засилени противоепидемични мерки над всички обекти за обществено предназначение, включително магазини, магазинчета, клубове.

По контролно-пропускателните пунктове досега не е имало инциденти, няма и констатирани нарушители на карантината. Засега полицейските постове ще останат за една седмица.

Само вчера в селото са образувани две бързи производства за нарушена карантина по сигнал на кмета на селото Росен Русанов.

Автор: Ирена Николова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фелдшерът от село Климент предписвал чай и аспирин на болни от COVID-19
Фелдшерът от село Климент предписвал чай и аспирин на болни от COVID-19
Григор Димитров се прибра в Хасково
Григор Димитров се прибра в Хасково