НОВИНИ

28 души ще гласуват в открито море

военни кораби издирват изчезналия черно море миг снимки
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
17:06, 09.07.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Избори 2023
Слушай новината

Предадоха бюлетините на капитана на единствения кораб, на който ще се гласува в открито море. Председателят на РИК-Бургас Михаил Хаджиянев предаде изборните книжа на капитан Пламен Панайотов.

Всички 28 души от екипажа на ферибота са изявили желание да упражнят своя вот. Гласуването на борда на кораба ще бъде с хартиена бюлетина, тъй като разкритата секция е под 300 души.

Фериботът ще отплава тази вечер от Рибното пристанище в Бургас за Батуми. В неделя, в деня на изборите, корабът ще бъде около бреговете на Турция. Освен екипаж на плавателния съд има и пасажери от различни държави, съобщи капитанът на кораба.

"Капитанът ще пусне протокол-грама до съответното Параходство, което ще ни изпрати резултатите в нощта на изборите, а ние ще изготвим специално решение. То ще съдържа само данните, които сме получили от протокол-грамата и резултатите ще се съберат с останалите. Това е първият кораб, на който ще се проведе гласуване в открито море по новия Изборен кодекс", обясни адв. Хаджиянев.

Преди да получи изборните книжа се проведе кратко обучение на членовете на СИК, които са част от екипажа. Бюлетините бяха ескортирани до кораба от полицейска кола.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Влак с ученици дерайлира в Австрия
Влак с ученици дерайлира в Австрия
Георги Друмев е новият изпълнителен директор на БДЖ
Георги Друмев е новият изпълнителен директор на БДЖ