НОВИНИ

29 души с COVID-19 у нас са в интензивно отделение, село Паничерево е под карантина

Снимка: Десислава Кулелиева
bnt avatar logo
от БНТ
06:02, 15.04.2020
Чете се за: 00:38 мин.
Здраве

713 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас.

Сред тях - 27 деца и 37 медици. 29 от заразените са настанени в интензивни отделения в тежко състояние. А броят на починалите достигна 35.

На този фон - блокират второ населено място в страната. След Банско, днес и старозагорското село Паничерево ще осъмне под карантина.

Причината - избягал от болницата в града пациент, прибрал се с такси в родното си село. Заради него, от полунощ населеното място е блокирано за 14 дни. Дотогава влизането и излизането от там е забранено.

Хората с постоянен адрес в Паничерево могат да се приберат в домовете си до 20 часа днес. Иначе ще трябва да изчакат 2 седмици.

Заради пациента-беглец около хиляда души от селото ще бъдат тествани за коронавирус. Освен съпругата и трите му внучета, рисков за заразата е и таксиметровият шофьор, докарал го до дома.

След няколкочасово издирване, той беше открит да се укрива в съседен имот. Той е поставен под двуседмична карантина, а органите на реда все още установяват дали е имал и други клиенти след злополучния курс.

Локализираният беглец от старозагорската болница обаче е заплашен от присъда до 5 години лишаване от свобода и солена глоба между 10 и 50 хиляди лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ прекратяват финансирането на СЗО
САЩ прекратяват финансирането на СЗО
Ветровито и по-студено днес
Ветровито и по-студено днес