НОВИНИ

"Референдум": Единно ли е българското общество в спазването на мерките за борба с коронавируса?

bnt avatar logo
от БНТ
22:06, 14.04.2020
Чете се за: 00:40 мин.
Още

Основният въпрос, на който търсихме отговор в предаването "Референдум" тази вечер беше: Единно ли е българското общество в спазването на мерките за борба с коронавируса?

Близо 60% от запитаните в проучването на "Алфа рисърч" смята, че по-скоро не сме единни. 40.5% са на обратното мнение. 1.4% нямат категорично мнение по въпроса.

На въпроса кои са първите неща, които ще направите след отпаданат на ограничителните мерки близо 70% казват, че биха се събрали с близки и приятели. Малко над 55% биха се раходили сред придата. Процентът на тези, които биха посетили лекар или зъболекар е 32.9. 25.1% от запитаните казват, че биха отишли на почивка или екскурзия. Тези, които биха посетили културно събитие са 23%.

20.2% заявяват, че ще се разходят по магазините.17.7% отговарят, че биха посетили заведение. 16.5% биха отишли на фризьор, а малко над 13% - ще отидат да спортуват.

В студиото на предаването бяха проф. Николай Габровски, заместник-директор на „Пирогов”, Найден Тодоров - диригент и директор на Софийската филхармония, публицистът Иван Стамболов – Сула и журналистът Сибина Григорова - една от трите жени,които успяха за 8 часа да мобилизират гражданската активност в събиране на необходимите средства за безусловно даряване на респираторни апарати за УМБАЛ „Александровска“.

Цялото предаване можете да видите тук:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Намериха шофьора на такси, возил избягалия болен от COVID-19
Намериха шофьора на такси, возил избягалия болен от COVID-19
Броят на починалите от коронавирус в Турция достигна 1403
Броят на починалите от коронавирус в Турция достигна 1403