НОВИНИ

Румен Гечев, БСП: Управляващите искат да запушат устата на опозицията

bnt avatar logo
от БНТ
19:52, 14.04.2020
Чете се за: 00:54 мин.
Политика

"Разочарован съм, че колегите управляващи не приеха нашето конституционно предложение. Единственото логично обяснение е, че искат да запушат устата на опозицията и българската общественост да не следи по медиите нашите въпроси". Това заяви в студиото на "Още от деня" депутатът от БСП Румен Гечев - заместник-председател на Бюджетната комисия в парламента, в коментара си за работата на Народното събрание.

Според него мерките, предприети от правителството в последните дни, макар и с известна разлика, съответстват на мерките, взети в повечето страни членки на ЕС. "Това е добре, но има и неща, които не са добре", отбеляза той.

Румен Гечев - заместник-председател на Бюджетната комисия в парламента: Ние не сме съгласни с това, че правителството иска да тегли 10 млрд. лева заем. Ние искаме да се спази Конституцията - те да дойдат в парламента, да ни кажат как са похарчили парите, да обяснят защо се налага и тогава парламентът може за два дни да одобри отпускането на средствата.

По думите му това ще бъде "най-големият заем, който е взимала България в своята стопанска история за една година". "Правителството си осигурява фискален комфорт от 10 млрд. лева", добави депутатът.

Румен Гечев - заместник-председател на Бюджетната комисия в парламента: Вслушаха се в някои критики, но не се вслушаха критиката за основния пакет от 500 млн. лева, който отива в ББР.

Правителството "си измива ръцете" по този начин, категоричен беше той. "Давайки парите на ББР, а чрез нея - на търговските банки, които да решават кого да подпомогнат с тези пари, означава, че управляващите нямат идея какво искат да подкрепят и при какви условия да стане това", коментира Румен Гечев.

Какво още каза депутатът от БСП вижте във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха пациента с COVID-19, избягал от болница в Стара Загора
Задържаха пациента с COVID-19, избягал от болница в Стара Загора
Корнелия Нинова: Искаме извънредно заседание на НС за изслушване на Борисов
Корнелия Нинова: Искаме извънредно заседание на НС за изслушване на Борисов