НОВИНИ

Излекуваният от COVID-19 пациент от Плевенската болница е вече в дома си

bnt avatar logo
от БНТ
19:02, 14.04.2020
8354
Чете се за: 00:54 мин.
Здраве

Всичките шестима пациенти с коронавирус, лекувани в Университетската болница в Плевен, вече са изписани.

Най-сложен сред случаите е 70-годишен мъж. Той е бил последният пациент, който също вече е у дома си под карантина за 28 дни, след което отново ще бъде изследван.

Девет са диагностицираните с COVID-19 в Плевенско, трима от тях са били на домашно лечение.

Илия Даскалски разказва, че на два пъти е бил на крачка от смъртта. Със сълзи на очи благодари на лекарите, които са го спасили.

Илия Даскалски, излекуван от коронавирус: Сто години да са живи и здрави. Господ да им дава сила, здраве, да лекуват както мен са ме лекували.

Илия, който живее в село Телиш, постъпил по спешност в плевенската болница на 21 март с двустранна бронхопневмония във влошено състояние.

Днес вече е у дома си, отслабнал с над 25 килограма. На изписването синът и дъщерята на Илия помолили лекарите и сестрите, дали втори живот на баща им, да свалят маските, за да запечатат на снимки лицата им.

Христо Даскалски: Искам да изкажа моите благодарности, уважението за професионализма и човещината на екипа на проф. Дойчинова.

Проф. Цеца Дойчинова ръководи екипа инфекционисти в Плевенската болница, който заедно с белодробните лекари се бори за живота на Илия три седмици.

Проф. д-р Цеца Дойчинова, началник на Инфекциозна клиника при УМБАЛ „Д-р Георги Странски" - Плевен: Беше на крачка от привеждане в реанимация за дихателна реанимация, но се справихме и не стигнахме дотам. Етиологично лечение, насочено точно срещу този вирус, няма. Така, че ние сме лекували с един комплекс от антибиотици.

В клиниката никой от екипа не е отказал да работи в рисковата среда. Излекували са 6 заразени с COVID-19.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 90 заразени с COVID-19 в манастирски комплекс в Киев
Над 90 заразени с COVID-19 в манастирски комплекс в Киев
СДВР търси съдействие за намирането на собственик на голяма сума пари, намерени в метрото
СДВР търси съдействие за намирането на собственик на голяма сума пари, намерени в метрото