НОВИНИ

Голям пожар в квартал "Изгрев" в Бургас

bnt avatar logo
от БНТ
16:06, 14.04.2020 (обновена)
Чете се за: 00:44 мин.
Регионални

Голям пожар в Бургас. Гори магазин за бяла и черна техника в квартал Изгрев, а спасителните екипи разширяват периметъра около магазина заради задушливия черен дим.

Три противопожарни автомобила вече трети час се борят с огнената стихия. Районът на хипермаркета е напълно отцепен заради вредните емисии, които се отделят от техниката вътре.

Засега няма данни за засегнати хора, всички служители от хипермаркета са евакуирани навреме, няма пострадали.

Пламъците са избухнали около 15:00 ч. днес. В огнената стихия участваха няколко противопожарни автомобила. На място пристигна и кметът на града Димитър Николов.

Димитър Николов - кмет на Бургас: Запалило се е подземното помещение, половината е в склад, половината - гаража. Или от асансьорната шахта е станал инцидентът.

Огромни черни кълба с пушек се издигаха от двуетажната сграда на бургаския хипермакет. Заради високата температура в началото пожарникарите не са успели да влязат в помещенията.

За щастие от инцидента пострадали няма, тъй като всички служители са евакуирани навреме.

Димитър Николов - кмет на Бургас: Пожарникарите влизат в момента само с апарати, защото е много рисково и опасно и ще разширим периметъра, за да не се вдишват от гражданите тези изгорели газове на химикал, защото е опасно за здравето.

От съображения за сигурност бяха евакуирани медиците и пациентите от намиращия се в непосредствена близост новооткрит медицински център.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дариха линейка на спешния център в Провадия
Дариха линейка на спешния център в Провадия
Европейските държави разхлабват мерките срещу COVID-19
Европейските държави разхлабват мерките срещу COVID-19