НОВИНИ

Наложиха 50 000 лв. парична гаранция на Волен Сидеров

На входа на СДВР-МВР той е отказал да представи документ за самоличност и демонстративно е напуснал района

bnt avatar logo
от БНТ
15:15, 14.04.2020
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Волен Сидеров е бил призован да се яви днес в 15 часа в СДВР-МВР, за да му бъде предявено постановление за привличане в качеството му на обвиняем за извършено престъпление. Това съобщиха от Софийската районна прокуратура.

Обвинението е във връзка с отправени призиви за подбуждане на обществото към нарушаване на установените в страната противоепидемиологични мерки в условията на извънредно положение.

На входа на СДВР-МВР лидерът на "Атака" е отказал да представи документ за самоличност и демонстративно е напуснал района. Това е наложило принудителното му довеждане от полицията.

Спрямо Сидеров е предявено и обвинение за това, че на 13 април противозаконно е попречил на орган на властта да изпълни служебните си задължения, свързани с връчването на призовка за явяването му в качеството на обвиняем в СДВР.

Наложена му е мярка за неотклонение "парична гаранция” в размер на 50 000 лева, вносима в 14-дневен срок, считано от днес.

Освен това днес Софийската районна прокуратура се самосезира и образува второ досъдебно производство за отправяне на заплаха спрямо прокурор и разследващ полицай.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
460 000 души са оздравели от COVID-19 в света
460 000 души са оздравели от COVID-19 в света
Пациент с коронавирус избяга от болницата с такси
Пациент с коронавирус избяга от болницата с такси