НОВИНИ

Дариха линейка на спешния център в Провадия

bnt avatar logo
от БНТ
16:19, 14.04.2020
Чете се за: 00:40 мин.
Регионални

Във време на пандемия от коронавирус една варненска община беше застрашена да остане без линейка. В състава на Провадия влизат 25 села с над 20 хиляди жители, а единствената линейка, с която разполагат, е силно амортизирана и по-често развалена, отколкото действаща. За да има адекватна медицинска помощ, общината получи оборудвана линейка като дарение.

Медицинската кола е била мобилен кабинет по дентална медицина няколко години и е обслужвала деца в малки населени места. Сега обаче е необходима тук, защото в района няма линейка. Оборудвана е с носилка и ще се ползва от екипите на Спешна помощ в община Провадия.

Димчо Джамбазов - НС “България си ти”: Ние решихме да я предоставим на Община Провадия с цел тя да бъде ползвана по време на коронавируса.

Болницата тук е определена от Здравното министерство да приема пациенти с коронавирус. Отделението е подготвено, а общината помага с допълнителни средства за оборудване.

Жоро Илчев - кмет на община Провадия: Общината е закупила и бързи тестове, които ще бъдат предоставени на общинска болница-Провадия във връзка с откриването на новото отделение.

След като беше въведено задължителното носене на маски, служители на “Социален патронаж” в общината раздават безплатни препазни средства на възрастните хора в района.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"С БНТ на училище": Вижте програмата за 15 април
"С БНТ на училище": Вижте програмата за 15 април
Голям пожар в квартал "Изгрев" в Бургас
Голям пожар в квартал "Изгрев" в Бургас