НОВИНИ

35-40% е заетостта в къщите за гости в Сапарева баня

bnt avatar logo
от БНТ
08:12, 08.12.2020
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Курортът Сапарева баня по традиция е доста предпочитано място, включително и за празнуване на 8 декември.

Тази година студентите са направили резервации най-много в къщи за гости и вили, като за две нощувки в една къща за гости за 10-15 души, те ще заплатят между 1200 и 1500 лв. В Сапарева баня къщите за гости са около 130.

"Ще има студенти, но те ще бъдат по-малко от миналата година. Причините са няколко - мерките, които министърът на здравеопазването въведе - намаляване на бройката на празнуващите до 15 човека, и част от колегите, които дават къщите си под наем, живеят в тях и не желаят да ги отдават под наем за този празник", заяви Петър Чучуганов, председател на хотелиерския бизнес в Сапарева баня.

Той допълни, че мерките се спазват, почиства се, дезинфекцира се, но все пак има доста отменени резервации. Заетостта в момента е 35-40% от местата за настаняване.

Изпълняващият длъжността кмет на Сапарева баня Славчо Коларски апелира днешният празник да се изкара възможно най-скромно.

"Благодарение на тази пандемия на територията на община Сапарева баня последните един-два месеца се влоши доста ситуацията, дори стана трагична, с повишение на процента на смъртност, с повишение на процента на заболеваемост. Надявам се постепенно да се влезе в ритъм", допълни Коларски.

Той изрази надежда студентите да разбират сериозността на ситуацията и да спазват мерките.

Репортер: Владислава Миланова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първият златен хотел в света отвори врати във Виетнам (Снимки)
Първият златен хотел в света отвори врати във Виетнам (Снимки)
В помощ на учителите: Студенти по педагогика преподават на ученици в Русе
В помощ на учителите: Студенти по педагогика преподават на ученици в Русе