НОВИНИ

422 души са заразени с коронавирус у нас, починалите са 9

Айше Сали
от Айше Сали
18:06, 01.04.2020
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

422 са вече са заразените с коронавирус у нас. Новите случаи за деня са 10 - в София и Благоевград. Оздравелите и изписани от болницата са 20.

Има още един починал - 57-годишен мъж с потвърдена проба за заболяването. Той е починал тази сутрин в болницата в Кюстендил. По информация на лечебното заведение, е страдал и от хипертония. В Кюстендилската болница с доказан COVID-19 е остава съпругата му, която в момента е в стабилно състояние.

За втори пореден ден наблюдаваме сериозно увеличение на хоспитализираните с положителна проба. От 146 тази сутрин те вече достигнаха 207 души. Сред заразените вече има и първи случай в Русе.

Все още не са готови резултатите от акцията в Банско, при която бяха тествани близо 50 души.

Тази сутрин началникът на Националния оперативен щаб проф. д-р Мутафчийски обясни, че това се е наложило, защото местните лекари отричали да имат пациенти с със симптоми на вирусно заболяване. А щабът със съдействието на РЗИ е установил, че в града има около 50 човека, които са проявили такива симптоми.

Генерал Мутафчийски коментира и новината, че ваксина за туберколоза може да даде положителен ефект върху пациентите с коронавирус.

Ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, началник на Националния оперативен щаб: Следете внимателно как се развива епидемията в Германия! А именно двете части - бившата ГДР, която беше на същия имунизационен режим като България и Западната част. Да, има такива теории. Дай Боже, да е вярно! Тези проучвания, които се правят в момента, е на прясно ваксинирани. В Австралия е стартирало такова проучване.

Началникът на Националния оперативен щаб коментира и първият случай на депутат, заразен с коронавирус. Предстои проучване на контактните лица, а тестването ще се извърши с публичен ресурс. Групата, която ще се изследва, ще се подаде от председателя на парламента Цвета Караянчева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мерките на държавата са основно за едрия бизнес
Мерките на държавата са основно за едрия бизнес
Борисов с обръщение към българите след предложението за удължаване на извънредното положение
Борисов с обръщение към българите след предложението за удължаване на извънредното положение