НОВИНИ

49-годишен лекар от Столичната спешна помощ почина от COVID-19

Цанка Николова
от Цанка Николова
20:08, 03.07.2020
Чете се за: 00:56 мин.
Здраве

49-годишен медик от Центъра за спешна помощ в София е починал от коронавирус. Това е вторият случай на починал лекар от столичната спешна помощ.

Четвърти лекар от началото на епидемията у нас загуби живота си, докато спасява човек. Днес в разцвета на силите си и д-р Юлиян Стамов влезе в черната статистика. Той е дългогодишен лекар в Спешна помощ в София. Най-вероятно се е заразил при реанимационни действия на пациент с коронавирус.

Седмица по-късно състоянието му се усложнява и се стига до фаталния край. Няма информация да е имал съпътстващи заболявания.

Само след няколко дни д-р Юлиян Стамов трябваше да празнува 50-годишен юбилей. Един от най-добрите реаниматори в столичната спешна помощ.

Може би е спасил стотици човешки животи. И за съжаление, накрая трябваше да плати този данък, това изкупление, не знам защо. Всеотдаен колега, приятел, отзивчив човек - загубата е голяма за всички, които го познават. Ще го запомня като едно много добро и благородно момче. С него имахме лични интереси - той обичаше да ходи на фитнес, беше един жизнерадостен човек, харизматичен, каза Ива Кацарова, медицинска сестра в ЦСМП - София.

Столичният център за спешна помощ дава втора жертва от началото на епидемията у нас. Затова медиците там отново напомнят на хората да бъдат предпазливи - и с грижа за себе си да пазят и околните.

И за една тревожна тенденция - във Варна новите случаи на заразени са предимно на млади хора - между 15 и 31 години с леки симптоми или безсимптомно протичане. Расте броят и на заразените във Велико Търново след абитуриентския бал на частно училище в събота. Техният брой вече е 8. Общо заразените за последното денонощие там са 15.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българите, пристигащи във Великобритания, подлежат на 14-дневна карантина
Българите, пристигащи във Великобритания, подлежат на 14-дневна карантина
Кметът на Велико Търново е под карантина
Кметът на Велико Търново е под карантина