НОВИНИ

51-ви ден на протести в София

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
20:06, 28.08.2020 (обновена)
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

51-ви ден на протеста с искане за оставки на кабинета Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Остават блокадите на трите възлови кръстовища в София – пл. “Независимост“, при Ректората и на “Орлов мост“.

По традиция демонстрантите се събраха в района на "триъгълника на властта", където основните организатори от "отровното трио" припомниха, че подготвят мащабен протест на 2-ри септември.

След това протестиращите се отправиха на шествие, което мина край ректората и стигна до Орлов мост. На кръстовището на Орлов мост се проведе концерт с песни за протеста.

Подписката срещу блокадите, която се събираше пред пилоните на НДК, временно се преустановява. Според организаторите вече има събрани достатъчно подписи. Освен това имало опити за "смачкване" на организаторите на подписката, твърди един от тях. Възможно е събирането на подписи пред НДК да бъде възстановено.

И тази вечер пред Румънското посолство има "гражданска стража", а целта е да се опази от блокиране възловото кръстовище на булевард “Ситняково“. Хората се събират след случая с автомобила, който се опита да премине през кръстовището на булевард "Ситняково" и беше нападнат от протестиращите.

По-рано днес граждани се събраха пред съдебната палата, за да изразят възмущението си от освобождаването на Георги Георгиев, обвинен, че е счупил стъклото на автомобила на зъболекарката д-р Мицева.

Недоволните изразиха и своята съпричастност към нападнатия тази нощ Георги Флоров, участвал в събарянето на палатковия лагер пред Ректората и настояха за наказания.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сухопътните граници на Гърция остават затворени за трети страни до 15 септември
Сухопътните граници на Гърция остават затворени за трети страни до 15 септември
Ново развитие по случая с камиона-ковчег от Есекс
Ново развитие по случая с камиона-ковчег от Есекс