НОВИНИ

Опасен електрически стълб в село Бараково

bnt avatar logo
от БНТ
16:53, 28.08.2020
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Електрически стълб застрашава частен имот в кюстендилското село Бараково. За да бъде премахнат от електроразпределително дружество са поискали от семейството да си плати услугата.

Димитър Иванов купува къща в село Бараково преди повече от 10 години. Пред портата на имота заварва стар електрически стълб, който вече е започнал да се руши в основите. Мъжът твърди, че заради стълба не може да паркира автомобила в двора си, а съоръжението става и опасно за преминаващите покрай него хора.

"През март на съседните хора тук стълба е сменен без пари, а на мен искат пари, понеже аз искам да се измести", заяви Димитър Иванов.

"Вкарва колата ще го удари, падат жиците и какво ще правим", пита и Стойчо Стойчев - кмет на село Бараково.

Преди седмица на горещия телефон Иванов отново настоял ЧЕЗ да преместят стълба. От там обаче само изпратили работници да укрепят съоръжението. Обяснили му, че може да изместят стълба, но срещу 2000 лева.

"Аз не мога да дам, защото стълбът е ваш, а не мой. От това, че ми пречи на мен, искат да изкарате пари, пари няма да дам", казва Иванов.

От ЧЕЗ са категорични, че съгласно Закона за устройство на територията, стълбът може да се измести, но след съгласуван с дружеството проект и за сметка на клиента. Обясниха още, че съоръжението е в добро техническо състояние, а основата му била нарушена от намесата на трето лице без да се уточнява от кого.

Автор: София Гълъбова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожарникари и доброволци гасят голям пожар край Кричим
Пожарникари и доброволци гасят голям пожар край Кричим
Защо български работодател изгони работниците си от Украйна?
Защо български работодател изгони работниците си от Украйна?