НОВИНИ

Отстраниха от длъжност пловдивския лекар, обвинен в схема с болнични

bnt avatar logo
от БНТ
16:32, 28.08.2020
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Районният съд в Пловдив отстрани д-р Георги Кръстев от длъжностите председател и член на специализираната лекарска консултативна комисия по ортопедия в ДКЦ-1. Медикът беше обвинен в документна измама и схема за източване на Националния осигурителен институт (НОИ) чрез фалшиви болнични.

В съдебната зала стана ясно, че д-р Кръстев вече е подал заявление до Регионалната здравна инспекция (РЗИ) за напускане и не е член на комисията. Според съда обаче, заповедта за освобождаване все още не е в сила и затова магистратите отстраниха лекаря, за да не затрудни разследването.

Д-р Кръстев отказа да коментира обвиненията срещу него.

"Tъй като са касае за извършено престъпление, свързано със съставяне на документи, в качество на длъжностно лице, тепърва ще се проверяват тези документи, ще се проверяват и други такива и за правилното развитие на производството се поставя под съмнение възможността да се влияе на свидетели, да се укрият доказателства", заяви Димитър Пехливанов от Районна прокуратура-Пловдив.

"Много трудно се доказва невинност, но това не е невъзможно и ще съдействам на институциите за това нещо", лаконичен беше д-р Георги Кръстев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жена пострада при катастрофа между лек автомобил и ТИР на АМ "Тракия"
Жена пострада при катастрофа между лек автомобил и ТИР на АМ "Тракия"
Заградиха 19 дка от Ботаническата градина във Варна
Заградиха 19 дка от Ботаническата градина във Варна