НОВИНИ

Традиционният шампионат по танго в Буенос Айрес се проведе онлайн

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
13:41, 28.08.2020
Чете се за: 00:44 мин.
Култура

COVID-19 беляза и международния шампионат по танго. Традиционно танцовата фиеста се провежда по улиците на Буенос Айрес.

Тази година обаче, тя се премести в онлайн пространството.

Остават само още два от нетрадиционния тази година шампионат по танго, домакин на който е аржентинската столица Буенос Айрес. Вместо по булевардите и площадите на града обаче, участниците танцуват онлайн - в собствените си домове или зали за тренировки. Пандемията беляза и един от най-красивите и страстни танци.

"Броят на състезателите намаля, но значително се увеличиха участниците, които се състезават онлайн, регистрираните вече са над 200 танцьори. Когато фестивалът се провежда при нормални обстоятелства идват много хора от чужбина - за да танцуват, да се порадват на август. Сега това не е възможно", каза артистичният директор на танго-фестивала в Буенос Айрес Габриел Сориа.

Шампионатът се провежда в две категории - салонно и сценично танго. Салонното е по-класическо, докато при втория вид са повече акробатичните движения. Двойките се оценяват от компетентно жури.

Традиционна милонга - събиране, на което се танцува танго, под съпровода на живата музика, може би ще има чак догодина, с носталгия обясняват жителите на Буенос Айрес. Щастливи са, че поне онлайн могат да се радват на прекрасни изпълнения. И се надяват, че това няма да се отрази на танца, за който социалната дистанция не съществува.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Влаковете в участъка между Карлово и Антон тръгват отново
Влаковете в участъка между Карлово и Антон тръгват отново
Опасно високи температури в събота
Опасно високи температури в събота