НОВИНИ

Нова акция на КАТ заради зачестилите катастрофи

bnt avatar logo
от БНТ
12:27, 28.08.2020 (обновена)
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

От днес у нас се провежда специализирана полицейска акция. На фокус ще бъдат малките населени места особено в областите София, Варна, Монтана, Плевен, Пловдив, Стара Загора и Бургас.

Униформените ще следят за водачи, които отнемат предимството на пешеходци, както и за пешеходци, които пресичат неправилно. Ще се следи и за шофьори, употребили алкохол и наркотици, както и за неправоспособни водачи. Ще се следи за спазване на ограниченията за скоростта на магистралите.

В акцията ще бъдат ангажирани всички екипи на Пътна полиция. Вниманието на полицаите ще бъде насочено и към мотористите на пътя.

Специализираната акция ще продължи до 2 септември и е продължение на операцията от миналата седмица.

Инсп. Чавдар Кочев, отдел "Пътна полиция": Първият етап показва, че само за няколко дни от 23 до 26, за който е проведена операцията са проверени над 32 000 водачи на МПС. Установени са 18 326 нарушения, като от тях 13 629 са санкционирани с електронни фишове и 4607 са санкционирани с Акт за установяване на административни нарушения. За съжаление при тази операция имаме установени 116 водачи с алкохол под 1,2 на 1000 и 92 водачи над 1,2 на хиляда. .

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бекер: Джокович не заслужава критиките по свой адрес
Бекер: Джокович не заслужава критиките по свой адрес
Шедьовър на Кешеру стана гол номер 1 в Лига Европа
Шедьовър на Кешеру стана гол номер 1 в Лига Европа