НОВИНИ

60 години "По света и у нас" - историята на новините вече е на един клик разстояние

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
20:38, 26.07.2020
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Знаковите събития на шест десетилетия през призмата на новините, събрани в дигитална платформа. "60 години "По света и у нас" е част от сайта на новините на БНТ и събира на едно място миналото и бъдещето. Това е един от най-новите проекти, разработени от екипа на "БНТ Мултимедия" след стартирането на новинарския и спортния сайт.

Животът, събран в шест десетилетия. Личностите, променили света. Историите, така както са разказвани тогава, но поставени в контекста на днешния ден. Дигиталното пространство на "По света и у нас" събира на едно място разкази, видео материали и снимки - за да направи достъпна хронологията на няколко епохи.

Весела Смилец - журналист: Най-важните събития на тези десетилетия и то по начина, по който те са стъпили и са отразени в рамките на новините "По света и у нас". Това е интересното - по какъв начин едно събитие в даден период от време е било отразявано.

Сайтът предлага възможност и за виртуална обиколка на новинарското студио, галерии със знаковите лица на БНТ през годините, интерактивна разходка в нюзрума и зад кадър.

Весела Смилец - журналист: Кои сме ние, кой какво работи, как минава ежедневието му - това е направено игриво, през мобилния телефон.

60 години история през обектива на "По света и у нас" - вече и в дигитална опаковка.

Проектът продължава да се развива с още видеа и фотоси от архивите на БНТ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Естония празнува с парад 50 години от пускането на автомобилите "Лада"
Естония празнува с парад 50 години от пускането на автомобилите "Лада"
80 000 българи са заразени с хепатит. 90% от тях не подозират за заболяването
80 000 българи са заразени с хепатит. 90% от тях не подозират за заболяването