НОВИНИ

60 секунди без COVID-19: Безплатна виртуална разходка из Марс

В момент, в който отвсякъде ни залива информация за коронавируса, решихме да ви покажем, че по света се случва и друго. Всеки ден ще ви представяме по няколко новини, "свободни" от COVID-19. Отделете няколко минути и за тях.

секунди без covid
bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 15.04.2020
Чете се за: 01:22 мин.
Любопитно

НАСА предлага виртуална разходка из Марс с "Кюриосити"

Благодарение на технологията за виртуална реалност не е нужно да купувате билет на цена от 500 000 долара за пътуване до Марс. НАСА предлага фантастична възможност да "отидете“ на червената планета, която е на около 80 милиона километра от Земята.

Изпълнителният директор на “Спейс Х“ Илон Мъск, който мечтае да засели хора на Марс, по-рано обяви, че билет за пътуване до Червената планета може да струва под 500 000 долара, уточнявайки, че цифрата може да падне до под 100 000 долара с времето.

Но НАСА има по-атрактивно предложение за тези, които искат да видят Марс. Тя предлага симулатор, който ви позволява да пътувате до повърхността на Марс с превозното средство "Кюриосити". Със сондата Experience Curiosity е възможно да погледнете Марс през "очите“ на превозното средство.

Тези, които се чудят какво би било да стъпят на Марс, могат да започнат пътуването към планетата, като кликнат върху линка accessmars.withgoogle.com.

Със симулатора можете да се придвижвате по Марс и да изследвате досега неоткритите части на планетата му. Тези виртуални обиколки са напълно безплатни.

*****

Откриха гнездо на птици в крило на самолет

Служители на нискобюджетната испанска авиокомпания "Vueling“ откриха в крилото на един от самолетите си "Еърбъс А 320“ гнездо на птици, съобщава сайтът "Simpleflying“.

След като авиокомпанията беше принудена да остави на земята самолетите си, птиците решили да се самонастанят и да използват крилото на самолета, за да свият гнездо в него.

Не се съобщава дали гнездото ще бъде премахнато или птиците ще бъдат оставени да гнездят там, докато не се наложи самолетът да бъде въведен отново в експлоатация.

*****

Публикуваха клип на Дейвид Боуи от 1997 година


Клип към песента "Repetition" 97 "се появи на официалния канал на Дейвид Боуи в Youtube. Клипът е създаден от архивирани непубликувани записи от репетиции, съобщава NME.

Видеото включва записи от студиото преди "Earthling Tour“ от 1997 г., заснети от Тим Поуп в Кънектикът. Парчето "Repetition '97“ ще бъде включено в албума "ChangesNowBowie“, състоящ се от девет неиздавани песни на изпълнителя.

Повечето от тях са създадени по време на акустична сесия в Look Glass Studios в Ню Йорк през ноември 1996 г. Освен Боуи, този запис е продуциран от Рийвс Габрелс и Марк Плати.

Тези песни бяха изпълнени по BBC в чест на 50-годишнината на певеца през януари 1997 г. Пускането на "ChangesNowBowie“, което ще даде възможност на широката публика да ги чуе за първи път, е насрочено за 17 април.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петима лични лекари ще бъдат тествани в Банско
Петима лични лекари ще бъдат тествани в Банско
Порцеланови чинии показват историята на Великото херцогство Люксембург
Порцеланови чинии показват историята на Великото херцогство Люксембург