НОВИНИ

7 полски шофьори на тирове нападнаха български водач във Врачанско

На двама от нападателите се очаква да бъде повдигнато обвинение

bnt avatar logo
от БНТ
22:28, 13.04.2022
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Поредна агресия на пътя, този път във Врачанско. Полски шофьори устроиха засада на бус, който бил управляван от български гражданин. Двама от чужденците набили мъжа, а след това счупили и едно от стъклата на автомобила му. Всичко се случило пред очите на детето му.

Вчера сутринта Петър тръгнал от с. Ботуня към Враца да остави детето си на училище. Малко преди разклона за с. Бели Извор намалил скоростта, спазвайки ограничението до 60 км/ч. В този момент шофьор на ТИР опитал да го изпревари, започнал да натиска клаксона и да присветва. В насрещното движение се появили коли и Петър ускорил, за да се прибере камионът зад него. Малко преди Враца забелязал колона от седем тира с полска регистрация, която го притискала. Той спрял и двама от тираджиите се приближили с агресия към него.

"И аз нали му казвам на английски знак sixty, викам ти луд ли си? Един друг дойде и ме удари два пъти в лицето. При това вече детето се разстрои много, започна да плаче, да ме тегли, да ме дърпа. Затворих вратата и тогава тия двамата започнаха да бият по стъклото и го счупиха", обясни потърпевшият Петър Йорданов.

Полските шофьори потеглили, след тях тръгнал и Петър, като се обадил на 112 и с полицията. Нарушителите били заловени при Люти дол.

Сега единственото притеснение на 55-годишния мъж е за детето му, станало свидетел на всичко.

"Това е посегателство върху детето ми. И не знам с какво може да се оправи една детска психика", казва мъжът.

Седемте водачи бяха задържани в РУ-Враца за срок до 24 часа. Пет от тях са вече освободени, но срещу двама се очаква да бъде повдигнато обвинение по досъдебно производство за хулиганство на пътя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Комисията по стоковите борси: Пазарът на храни у нас е добър, не липсват стоки
Комисията по стоковите борси: Пазарът на храни у нас е добър, не липсват стоки
РТВЦ - Варна на 50!
РТВЦ - Варна на 50!