НОВИНИ

Утре ще бъде слънчево и по-топло

bnt avatar logo
от БНТ
21:06, 13.04.2022
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Днес затоплянето в страната продължи. Максималните температури са предимно между 15 и 20 градуса, а най-хладно остана на морския бряг и най – вече по южното крайбрежие – в Бургас - 13 градуса, в Ахтопол - 11 градуса.

През нощта над по-голямата част от страната ще е безоблачно. В източните райони ще духа умерен вятър от север-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 0° и 6°, по-ниски в отделни котловини, където ще има условия за слани.

Утре ще бъде слънчево и още малко по-топло, в сравнение с днес, с максимални температури между 16° и 21°, отново по-ниски по Черноморието – между 12° и 15° . Ще духа слаб вятър от юг-югоизток.

И в планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Температурите и там ще се повишат и максималните в курортите ще са между 5 и 10 градуса.

Слънчево ще бъде и утре в по-голямата част от Европа, включително и почти навсякъде на Балканите. С валежи от дъжд ще бъде в Германия и в Швейцария, където ще има и гръмотевични бури.

У нас в петък ще бъде още по-топло и все още предимно слънчево. В събота облачността ще се увеличи и ще има райони със следобедни валежи и гръмотевици, с по-голяма вероятност в северозападната половина от страната и в планините.

В неделя се очаква рязко застудяване, при което по високите полета на Западна България и в Предбалкана дъждът ще се примесва и временно ще преминава в сняг. Валежите ще продължат и в понеделник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивелина Илиева се завръща в джудото на Европейското първенство в София
Ивелина Илиева се завръща в джудото на Европейското първенство в София
Удареният турски шофьор пред БНТ: Шофьорите от България ми оказаха огромна подкрепа
Удареният турски шофьор пред БНТ: Шофьорите от България ми оказаха огромна подкрепа