НОВИНИ

Задържан е убиецът на бившия полицай, застрелян в столичния кв. "Лозенец"

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
19:03, 13.04.2022 (обновена)
9125
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Задържан заподозрян за убийството на бившия полицай Любо Иванов. Арестът е извършен на входа на столичния квартал "Горна баня". Бившият служител на МВР беше показно разстрелян в столичния квартал Лозенец на 25 март. Убитият е бивш служител в отдел Криминална полиция на СДВР. Преди години е бил издирван с червена бюлетина на Интерпол за престъпление, свързано с нелегални цигари.

Освен уличения за убийството, има задържан и в столичния кв. "Надежда" и негов помагач, който осигурявал логистиката по извършеното престъпление. Разследващите тръгват по следите им веднага след убийството, тъй като на запис от охранителните камери са видели, че двамата са били в района на извършеното престъпление два дни по-рано с поставени маски.

Срещу тях са събрани и други доказателства, сред които и биологичен материал. Следени са в продължение на няколко дни. Заподозряният за убийството се е придвижвал в черен автомобил, следван е през половината град.

"Проведоха се редица оперативно-издирвателни мероприятия, които доведоха до това лицата да бъдат задържани в подходящия момент, в който сметнахме, че имаме достатъчно доказателства. Имат различен спектър криминални прояви - хулиганства, наркотици и други", каза пред БНТ Петър Тодоров - главен секретар на МВР.

БНТ: Имате ли подозрения кой е поръчал това убийство или са водени от собствени мотиви?

Петър Тодоров: Работим по различни версии, но конкретно поръчител няма да назова.

Двамата са задържани за 24 часа и ще им бъде повдигнато обвинение. Главният секретар на МВР подчерта, че разследващите са работили в много добра координация с наблюдаващия прокурор. Софийският градски съд ще поиска постоянно задържане на заподозрените.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След сделката: КЗК ще разгледа придобиването на ЧЕЗ от "Инерком"
След сделката: КЗК ще разгледа придобиването на ЧЕЗ от "Инерком"
Антон Марков, МВнР: Изведените моряци до 1-2 дни ще са в България
Антон Марков, МВнР: Изведените моряци до 1-2 дни ще са в България