НОВИНИ

7 задържани по време на деветия протест в столицата

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
16:23, 18.07.2020 (обновена)
Чете се за: 00:52 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС

При снощните протести са задържани 7 души. От столичната дирекция на вътрешните работи отново обясниха, че все още тече проверката за наличието на полицейско насилие пред сградата на Министерския съвет и затова не могат да коментират темата. Все пак казаха, че има повече комуникация между полицейските органи с организаторите на протестните мероприятия и затова протестите вече протичат по - спокойно.

От СДВР заявиха, че протестите вече със сигурност са по-спокойни и организирани. Има и диалог с организаторите. Комисар Стойнев обясни това в отговор на въпрос на БНТ дали причината за по-мирните протести е само поведението на гражданите или полицията също е преосмислила методите си за справяне със ситуацията.

"Взеха някакви мерки полицията ли или оростестиращите изведнъж станаха по -възпитани?
„Определено има повече комуникация между полицейските органи и формални и неформални организатори на протестните мероприятия. Това е една от причините за нормализиране на обстановката", заяви комисар Радослав Стойнев, "Охранителна полиция" СДВР.

Задържаните от снощи са - 1 за притежание на нож,1 с наркотични вещества, двама без документи за самоличност и три лица, които са повредили чуждо имущество. Става дума за счупено стъкло на автомобил, за което граждани подали сигнал.

"Благодаря за отношението и гражданското поведение на участващите в протестите, както и за съдействието, което оказват на полицейските органи за опазването на обществения ред", заяви комисар Радослав Стойнев, "Охранителна полиция" СДВР.

Снощи не са забелязани оформени групи за осъществяване на провокации, каза още комисар Стойнев. Всички задържани са освободени от ареста след като им е направена справка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
29-годишен моторист загина при тежка катастрофа
29-годишен моторист загина при тежка катастрофа
Еврофутбол ще съди държавата за отнетия лиценз
Еврофутбол ще съди държавата за отнетия лиценз