НОВИНИ

8-годишно дете загина при пожар в Пловдив (СНИМКИ/ВИДЕО)

bnt avatar logo
от БНТ
14:03, 30.08.2023 (обновена)
5127
Чете се за: 02:57 мин.
У нас
Слушай новината

Осемгодишно дете почина от задушаване при пожар в апартамент в Пловдив. 83-годишната му баба, която била на легло, е настанена в болница с опасност за живота. Въпреки бързата реакция на пожарникарите, дошли на адреса, не са успели да спасят момченцето, което е било в капан на терасата, заобиколено от пламъци и задушлив дим. Все още не са ясни причините за възникването на пожара.

Малко след 12:00 часа съседи видели пламъци и кълба черен дим от апартамент на осмия етаж на улица „Пере Тошев“ в квартал "Кючук Париж". Мария Каракехайова, която има жилище на долния етаж, веднага излязла на терасата, откъдето видяла, че едно от децата, живеещи в апартамента, е на балкона:

"Последно аз говорих с него - мама вкъщи ли е, няма я, сложи си една мокра кърпа на лицето, можеш ли да отвориш вратата – не мога."

В този момент четири пожарни коли вече били на адреса. По информация на съседите един от огнеборците, който избил входната врата на жилището, също е пострадал при контакта с пламъците. В апартамента, прикована на легло от месеци била и 83-годишната баба на детето.

Мария Каракехайова: "Не се движи, как се е дотътрила до коридора, това разбрах от пожарникарите, че са я намерили в коридора."

Тя е настанена в клиниката по токсикология на УМБАЛ "Свети Георги" с опасност за живота. В момента на пожара майката на починалото дете не е била в жилището. По-големият ѝ син, който е със специални образователни потребности, също не е бил на адреса. Жената се е грижила сама за двете си деца и болната си майка.

Мария Каракехайова: "Тук ситуацията е много сложна, тук са намесени социалните, бяха взели децата и ги присъдиха на бащата, след което ги върнаха, там е много сложна ситуацията."

Малко след потушаването на пожара на място пристигнаха служители на "Социално подпомагане", които обясниха на собствениците на най-засегнатите апартаменти, че могат да кандидатстват за еднократна помощ. Причините за възникването на пожара се изясняват, майката на починалото дете вече е разпитана. Социалните служби също започнаха проверка по случая.

Вижте повече в прякото включване на Николай Райшинов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рандал Коло Муани бойкотира Айнтрахт Франкфурт и пропуска мача с Левски
Рандал Коло Муани бойкотира Айнтрахт Франкфурт и пропуска мача с Левски
МВнР препоръчва да не се предприемат пътувания до Габон
МВнР препоръчва да не се предприемат пътувания до Габон