НОВИНИ

Валежи и гръмотевици на много места в страната

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:45, 30.08.2023
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

В близките часове на много места ще се развива купесто-дъждовна облачност и в отделни райони ще има краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици, има условия и за градушки. Вероятност за по-интензивни явления има в централната и източната част на страната.

Температурите още ще се понижат и максималните ще са от 26 - 27° в северозападните до 34 - 35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг.

През нощта валежи ще има само на места в източната половина от страната, но до сутринта ще спрат. Ще духа слаб югозападен вятър, а минималните температури ще са между 18 и 24 градуса, в София - около 16 градуса.

Утре краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици ще има в следобедните часове главно в планинските райони и Лудогорието. Остава опасността и от градушки. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад.

Максималните температури ще са между 27° и 32°, в София - около 27°, по Черноморието - между 28° и 31°. След обяд и край морския бряг ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и привечер на много места ще превали и прегърми.

Вятърът ще е до умерен от запад. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала, а температурата на морската вода - между 26° и 28°.

В планините на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, с условия и за градушки. Значителни и временно интензивни ще са явленията в района на Централен Балкан и Средна гора. Ще духа умерен и силен западен вятър.

През нощта срещу петък в източните райони от страната валежите ще продължат, ще има и гръмотевици. В петък валежи и гръмотевици ще има на отделни места в Южна и Източна България.

През почивните дни по-значителни локални краткотрайни явления ще има на места в източните и планинските райони, докато над Западна България ще преобладава слънчево време.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатът от ПП „Възраждане“ Ивайло Папов е кандидат за кмет на Община Враца
Депутатът от ПП „Възраждане“ Ивайло Папов е кандидат за кмет на Община Враца
Стилиян Петров призова за подкрепа към Петър Хубчев, който се бори с коварна болест
Стилиян Петров призова за подкрепа към Петър Хубчев, който се бори с коварна болест