НОВИНИ

8 учители с COVID-19 в столично училище

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
17:39, 16.09.2020 (обновена)
6111
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Осем учители от столичното 55-то СУ "Петко Каравелов" са дали положителни проби за COVID-19. Това съобщиха за БНТ от Регионалната здравна инспекция и от Столичната община.

След като първоначално един от преподавателите се оказва носител на болестта е тестван целия персонал и така заразените стават 8.

Утре предстои тестване и на деца, които са били контактни с учителите. Родителите засега няма да бъдат тествани.

На 12 септември (събота) директорката Таня Иванчева е уведомена, че неин колега е заразен с COVID-19 и има положителна проба. Тя казва, че той не е проявявал симптоми и затова се е тествал просто по желание и за всеки случай, но версията на столичната РЗИ е друга - те казват, че на учителя му е прилошало и затова той се е тествал.

След това в понеделник се тестват още 20 контактни лица - най-близко контактували с учителя лица. Те не дават положителен резултат, а след което във вторник са направени масови тестове на целия персонал. Той е около 130 души и от тях още 7 дават положителни проби.Така заразените в 55-то СОУ "Петко Каравелов" стават 8 учители. Нито един от тях не е със симптоми, каза директорката на училището за БНТ.

Училището продължава да функционира при строго спазване на COVID мерките.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България изтегли 2,5 млрд. евро нов дълг
България изтегли 2,5 млрд. евро нов дълг
Млад пчелар възстанови кошерите си само година след унищожителен пожар
Млад пчелар възстанови кошерите си само година след унищожителен пожар