САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Абитуриент на 27-ми на бал в Търново, а на 28-ми - в болница с COVID-19

от БНТ
07:33, 01.07.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Регионални

19-годишен абитуриент е с потвърдена положителна проба за COVID-19. Той е от гр. Бяла, но е учил в една от великотърновските гимназии, а в събота е празнувал своя бал заедно с още 100 души - негови съученици и учители.

19-годишното момче се е оплакало от болки в гърлото и висока температура на 28 юни, а след консултация с личния му лекар му е взета PCR проба, която е потвърдила, че е заразен с коронавирус. Незабавно е бил транспортиран с линейка до болница в Русе, съобщиха вчера от регионалната здравна инспекция в крайдунавския град. Издирени са контактните му лица и са поставени под 14-дневна карантина, а по последна информация от снощи състоянието му е стабилно.

От Областния кризисен щаб във Велико Търново потвърдиха, че момчето е възпитаник на една от гимназиите в града. В събота е празнувал абитуриентския си бал заедно със съучениците си, учители и още един випуск от друга великотърновска гимназия.

Абитуриентите дефилираха на открито, разделени на потоци в подножието на крепостта Царевец, а след това са продължили тържеството си в ресторант край града, а след това и в нощен клуб.

Учениците, присъствали на бала са уведомени, а учителите са в отпуска. На всички е препоръчано да се самокарантинират и да наблюдават състоянието си.

От Областния кризисен щаб съобщиха, че днес се очаква да стане ясен точният брой на хората, които ще бъдат поставени под карантина. Заведенията ще са затворени за щателна дезинфекция.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Вирусолог: На този етап е рано да се говори за прогнози кога вирусът ще поразява по-малко
Вирусолог: На този етап е рано да се говори за прогнози кога вирусът ще поразява по-малко
Как посрещнаха първото юлско утро в Шабла?
Как посрещнаха първото юлско утро в Шабла?