НОВИНИ

Адриан Андреев се бори мъжки, но отстъпи на Попирин

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:07, 24.02.2021
Чете се за: 01:00 мин.
Тенис
адриан андреев бори мъжки отстъпи попирин

19-годишният софиянец отново демонстрира непримиримост, но този път тя не беше достатъчна и след 1:6, 7:5, 3:6 той напусна турнира от сериите АТР 250 в Сингапур.

Тази загуба обаче не може да помрачи чудесната игра на Адриан като цяло в турнира, тъй като той отново показа, че никога не се предава без бой.

Най-позитивното от неговото представяне в Сингапур безспорно е първата победа на Адриан срещу тенисист от топ 100, когато той надигра Лойд Харис в първия кръг, а не беше далеч и от това да отстрани Попирин.

Българинът започна нервно двубоя и въпреки че спечели първия си сервис гейм, си личеше, че все още е далеч от своя ритъм. За съжаление, той започна да се появява чак към края на първия сет, който се разви прекалено бързо и отиде в сметката на Попирин след 6:1.

Във втория австралиецът продължи да бъде този, който по-активно търсеше пробива и бе по-близо до него. С течение на времето обаче Андреев започна все повече да притиска своя опонент и това доведе до грешки от страна на Алексей. Решаващият момент бе в 12-ия гейм, когато българинът стигна до три поредни сетбола и реализира втория, за да прати мача в решителен трети сет.

Последната част отново предложи здрава битка между двамата, като Попирин първи реализира пробив, а след това го затвърди за аванс от 4:2. В осмия гейм Андреев притисна австралиецът на негов сервис, но Алексей се измъкна с няколко хубави сервиса. За съжаление в следващия гейм българинът допусна няколко грешки и макар да отрази един мачбол, при вторият допусна двойна грешка, която сложи край на мача.

С достигането си до втори кръг, 19-годишният талант ще прибави 20 точки за световната ранглиста и от следващата седмица ще запише ново рекордно постижение, 382-ро място.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Навални е лишен от статута "затворник на съвестта"
Навални е лишен от статута "затворник на съвестта"
Радев оспори пред КС създаването на прокурор, разследващ главния прокурор
Радев оспори пред КС създаването на прокурор, разследващ главния прокурор