НОВИНИ

Адриан Андреев влиза в действие в ден 2 на "Sofia Open"

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:13, 07.11.2020
Чете се за: 00:53 мин.
Тенис
адриан андреев влиза действие ден sofia open

Младият български талант ще изиграе в утрешния ден мачът си от първия кръг в петото издание на турнира от сериите ATP 250 в София.

Съперник на Андреев ще бъде австралиецът Джон Милман, поставен под номер 7 в основната схема. Мачът между двамата ще бъде първи от вечерната сесия на централния корт, което означава, че няма да започне преди 18 часа.

Нашият талант понастоящем се намира на 663-то място в световната ранглиста и за него това ще бъде трето поредно участие на надпреварата в София. В предишните си два мача в "Арена Армеец" Адриан остави отлични впечатления, но загуби от Денис Истомин и Матю Ебдън.

Опонентът му в неделния ден обаче изглежда като най-сериозния досега. Джон Милман пристига в София като шампион от турнира в Нур-Султан, негова първа титла в кариерата, и със сигурност ще бъде гладен за нови успехи.

31-годишният австралиец може да се похвали със сериозен опита зад гърба си, като преди два сезона дори успя да елиминира Роджър Федерер на US Open. През януари тази година пък Милман отново измъчи докарай Маестрото по време на двубоя им на Australian Open.

Веднага след края на двубоя между Адриан Андреев и Джон Милман на корта ще излязат Раду Албот и Юичи Сугита в друг мач от първия кръг на надпреварата.

Преди това пък ще се изиграят два мача от финалния кръг на квалификациите, като при успех на Александър Донски над Аслан Карацев, ще наблюдаваме още един българин на централния корт в неделя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германия въвежда предварителна регистрация за пристигащите от рискови региони
Германия въвежда предварителна регистрация за пристигащите от рискови региони
Джокович изравни постижение на Сампрас
Джокович изравни постижение на Сампрас