НОВИНИ

Адриан Андреев загуби на старта на основната схема в Прага

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:46, 10.08.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
адриан андреев загуби старта основната схема прага
Слушай новината

Българският тенисист Адриан Андреев отпадна в първия кръг на турнира от сериите АТР Чалънджър в Прага след загуба от представителя на Хърватия Нино Сердaрушич с 3-6, 3-6.

Преди това поражение, 20-годишният софиянец записа два последователни успеха на клея в чешката столица в квалификациите, за да намери място в същинската част на надпреварата.

Мачът срещу Сердарушич започна равностойно, като в първите пет гейма шансовете за пробив отсъстваха. За съжаление, в шестата част хърватинът стигна до брейкпойнт и го реализира, за да поведе с 4-2. До края на сета 304-ят в света нямаше проблеми и след 6-3 поведе в сетовете.

В началото на втората част Адриан навакса изоставане от 15-40 в първия гейм и в следващия на свой ред получи две възможности да пробие. Българинът не успя да се възползва от този шанс и, както се оказа, това бяха и единствените точки за пробив, до които той успя да стигне. Сердарушич проби за 3-2, а в деветата част той стигна и до нов брейк, слагайки точка на спора след ново 6-3 и часа и 23 минути игра.

Така, Адриан Андреев напуска Прага с 2 спечелени точки за световната ранглиста, които ще му помогнат да се изкачат до №331 в подреждането на АТР, което би било негов личен рекорд.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-много румънци, поляци и украинци избират България за лятната си почивка
Най-много румънци, поляци и украинци избират България за лятната си почивка
Пламен Николов: Оттеглям кандидатурата си за премиер
Пламен Николов: Оттеглям кандидатурата си за премиер