НОВИНИ

Агенцията по вписванията: Изпълкомът на БФС от 19 август е нелегетимен

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:54, 26.08.2021
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
агенцията вписванията изпълкомът бфс август нелегетимен
Слушай новината

Агенцията по вписванията обяви, че свиканият на 19 август Изпълком на БФС е бил нелегитимен, тъй като той не е бил свикан от лицето, представляващо БФС - Михаил Касабов.

Поканата е била подписана от Борислав Михайлов, който преди няколко месеца оттегли оставката си, но впоследствие от Агенцията по вписванията отказаха да го впишат като президент на централата.

"В случая представената към заявлението покана за свикване на заседание на ИК не е подписана от вписания представляващ сдружението, както и не са налице данни лицето подписало поканата да е упълномощено от надлежен представител да свиква заседание на ИК", се казва в съобщението.

Сред другите мотиви на Агенцията за решението са още липсата на покана към Петър Величков, който се счита за действащ член на Изпълкома.

Не на последно място протоколът за събранието посочва, че то е започнало в 14.03 часа, въпреки че е било насрочено за 15.00 часа.

Въз основа на тези нарушения от Агенцията са отказали да впишат в Търговския регистър публичната покана за свикване на редовен Конгрес на БФС на 18 март 2022 година.

"Отказвам обявяване по следните актове: Покана за свикване на общо събрание на членовете на ЮЛНЦ в търговския регистър и регистъра на ЮЛНЦ по партидата на Български футболен съюз", гласи решението на Агенцията по вписванията.

Така, за пореден път предстоящия Конгрес на БФС остава без дата, след като по-рано през месеца кандидатът за президент на централата Димитър Бербатов внесе подписка с иск за свикване на извънреден Конгрес през септември.

Неговото искане обаче беше отхвърлено именно по време на, обявеното за нелегитимно, събрание на 19 август, тъй като събраните редовни подписи са били под необходимия минимум.

Самият Бербатов пък, преди два дни, призова Агенцията по вписванията да не приема решенията на Изпълкома.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Да видиш Ню Йорк от птичи поглед за 12 минути
Да видиш Ню Йорк от птичи поглед за 12 минути
Ген.-майор Явор Матеев: Специалните сили са готови да се включат в охраната на границата
Ген.-майор Явор Матеев: Специалните сили са готови да се включат в охраната на границата