НОВИНИ

Аймен Суда вкара два гола за пълен обрат на Пирин срещу ЦСКА 1948

Пирин Благоевград победи ЦСКА 1948 с 2:1 като домакин в мач от 17-ия кръг на Първа лига.

аймен суда вкара два гола пълен обрат пирин цска 1948
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:25, 11.11.2023 (обновена)
Чете се за: 04:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Аймен Суда вкара два гола за обрат през второто полувреме и Пирин Благоевград победи ЦСКА 1948 с 2:1 като домакин в мач от 17-ия кръг на Първа лига. Така "орлетата" се доближиха на две точки зад Локо София и Славия, а "червените" останаха с една зад Левски.

ЦСКА 1948 направи първото голово положение в 27-та минута след пробив на Радослав Кирилов отляво. Той преодоля Дмитро Семенив на границата на наказателното поле и подаде на Георги Русев, който продължи към Ивайло Чочев. Ударът на халфа от 11 метра обаче бе блокиран от Андрей Йорданов.

Даниел Наумов отрази шут на Юго Комано секунди по-късно, а Чочев не успя да уцели вратата още два пъти от удобни позиции. Така първото полувреме завърши при нулево равенство.

Драмата бе през втората част. ЦСКА 1948 стигна до гол в 53-та минута, след като центриране попадна в свободния Емил Ценов и той вкара с лекота. Попадението обаче бе отменено заради игра с ръка на Чочев.

"Червените" все пак поведоха три минути по-късно, когато получиха дузпа за нарушение на Венцислав Бенгюзов срещу Георги Русев. Максим Ковальов отрази удара на Чочев от бялата точка, но Бирсент Карагарен се разписа на добавка за 1:0.

Пирин изравни в 68-та минута. Юго Комано проби отдясно и стреля, а Наумов изби топката право на пътя на Аймен Суда, който я изпрати в мрежата на гостите с глава. Французинът се разписа за втори път в 86-ата минута, когато получи пас от Андрей Йорданов, преодоля бранител на "червените" и вкара в близкия ъгъл за 2:1.

С тази победа Пирин е 14-и с 15 точки. ЦСКА 1948 пък остана на шестото място с точка зад Левски и една пред Арда.

"Не си реализирахме положенията и допуснахме два неприемливи гола. Това е недопустимо. Разочарован съм много и съжалявам. Не очаквах да допуснем такъв гол (втория). След изравнителния им гол играта ни се обърка тотално. Нямаме постоянство, а имаме много мачове до края. След победата над Левски очаквах да видя по-различно лице от нас. Трябва да си използваме шансовете, защото създаваме положения, а не сме ефективни", заяви старши треньорът на ЦСКА 1948 Николай Панайотов.

"Очаквах да бъде труден мачът и се радвам, че победихме, за да работим спокойно. Искаме да изградим добра основа за следващия полусезон, когато да надградим. Следваме си нашия път и съм доволен от реакцията на момчетата. Те са големите герои и ги поздравявам до един. Отборите от нашия ранг печелят средно по една точка на мач, така че до момента се справяме добре. Стремим се да спечелим колкото може повече, това е целта", обясни наставникът на Пирин Иво Тренчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Делян Пеевски: Подкрепа за бюджета само при ясни ангажименти към общините
Делян Пеевски: Подкрепа за бюджета само при ясни ангажименти към общините
Жирона направи обрат срещу Райо Валекано и се откъсна на върха в класирането на Ла Лига
Жирона направи обрат срещу Райо Валекано и се откъсна на върха в класирането на Ла Лига