НОВИНИ

Айнтрахт нанесе трета загуба на Байерн през сезона

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:14, 21.02.2021
Чете се за: 00:54 мин.
Футбол
айнтрахт нанесе трета загуба байерн сезона

Съставът от Франкфурт спечели с 2:1 домакинството си на Байерн Мюнхен в среща от 22-ия кръг на германската Бундеслига.

За възпитаниците на Ади Хютер това бе пети пореден успех и общо 11-ти последователен мач без поражение в първенството, с което те събраха 42 точки и се утвърдиха на четвъртото място.

"Баварците" пък прекъснаха серия от шест двубоя без поражение, но въпреки това с 49 пункта, останаха на върха на класирането.

Даичи Камада даде аванс на домакините в 12-ата минута, засичайки отблизо подаване от ляво на Филип Костич.

След малко повече от половин час игра Амин Юнес удвои преднината на Айнтрахт, а този път Камада влезе в ролята на асистент за попадението.

Кингсли Коман и Роберт Левандовски имаха възможност да намалят изоставането на тима на Ханзи Флик до почивката, но пропуснаха добри шансове.

Същевременно Мануел Нойер демонстрира отличен рефлекс, за да предотврати трети гол в своята врата, отразявайки изстрел от упор на Алмати Туре.

Скоро след почивката Левандовски върна надеждеите на Байерн в двубоя, разписвайки се от близо след подаване по земя на Лерой Сане.

В 70-та германският национал отново достави чудесно подаване за Коман, но французинът отново пропусна, а до края съставът на Айнтрахт удържа крехкия си аванс.

В друга среща от кръга предпоследният в подреждането Майнц 05 поднесе изненада, побеждавайки като гост състава на Борусия Мьонхенгладбах с 1:2. Героят беше Кевин Щьогер, който донесе успехът на своя тим с гол в 86-та минута.

Унион Берлин пък се изкачи до седмата позиция след минималното 1:0 на терена на Фрайбург. Гриша Прьомел се разписа в средата на втората част, а столичани прекъснаха поредица от пет срещи без победа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пау Гасол отрече слуховете за завръщане в Барселона
Пау Гасол отрече слуховете за завръщане в Барселона
Илиан Илиев: Липсваше ни малко късмет
Илиан Илиев: Липсваше ни малко късмет