НОВИНИ

Академик Пловдив с победа у дома в Балканската лига

Академик Пловдив Берое Стара Загора баскетбол
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
20:21, 20.10.2021
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Академик Пловдив победи Берое с 74:68 точки в мач от Балканската лига. Това е трета поредна победа в турнира за баскетболистите от града на тепетата.

В интересен мач, за съжаление пореден без публика, пловдивчани надиграха отбора на Берое Стара Загора само два дни след, като го направиха отново в понеделник за първенството.

Началото на мача започна тромаво и слабо резултатно също, както мача преди два дни. Гостите от Стара Загора бяха по агресивни в първите 10 минути от двубоя, като това им донесе преднина, като резултатът след изтичането им бе 20:15.

С началото на втората част гостите от града под аязмото продължиха с бързата си и агресивна игра и направиха разлика то 12 точки. Домакините от Пловдив направиха добра серия от 12:4 и успяха да свалят разликата на само 4 точки се оттеглиха в съблекалните с резултат 40:44.

След връщането на паркета на играчите и с началото на третата част си пролича характерът на треньора на пловдивчани Йордан Янков и играчите на тима и те не не спряха с добрата игра. След бърза серия с 8:2 точки момчетата на Данчо Янков успяха да изравнят и да поведат в резултата, като това се запази до края на мача.

Четвъртата част започна колебливо и за двата отбора, като тимът на Бойко Миленков имаше няколко успешни тройки и красиви отигравания, които завършиха със забивки, но това не му достигна, за да излязат победители от мача и той завърши с резултат 74:68 в полза на студентите от Пловдив.

Така пловдивчани излизат категорични лидери до този момент в потока, като следващата седмица гостуват на ТФТ Скопие, а старозагорци гостуват на Сигал Прищина.

Най-резултатен за гостите бе Васил Бачев, които реализира 18 точки, 8 борби и 7 асистенции. Със силен мач и 14 точки се отчете Ефе Юртлу, с по 11 точки отбелязаха Немая Бешович и гарда Николай Титков. За Берое най-добър бе Обина Олека, като за 30 минути в игра отбеляза 15 точки и 9 борби. Седариан Рейнс вкара 14 точки, а с 11 се отчете ДеКуан Абръм.

Автор: Стоян Станчев

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще ни трябва ли сертификат, за да гласуваме на изборите?
Ще ни трябва ли сертификат, за да гласуваме на изборите?
Персоналът в Пета градска масово не е ваксиниран - как ще работи болницата
Персоналът в Пета градска масово не е ваксиниран - как ще работи болницата