НОВИНИ

Акции за купуване на гласове във Варненско и Пловдивско има задържани

bnt avatar logo
от БНТ
08:10, 30.09.2022 (обновена)
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

9 души са задържани във варненско, а 13 са подадените сигнали за изборни нарушения. От сутринта в областта се провежда акция срещу криминалния контингент и търговията с гласове.

Двама мъже са задържани след операция в махалата на село Дъбравино рано тази сутрин. Пред БНТ роднини на единия от тях обясниха, че той никога не се е занимавал с изборна търговия и незаконна дейност, а е собственик на заведение в селото, организира и сватби.

На входа на село Царевци тази сутрин беше разположено полицейско КПП като се проверяваха всички автомобили, които влизат и излизат от селото. По подозрение за купуване на гласове са задържани четирима души - трима мъже и една жена.

"Нямат криминални регистрации и прояви, но е получена информация, затова е тази проверка. Докладвана е на прокуратурата във Варна. Проверката е да бъде установена тяхната съпричастност, да бъде документирано евентуално извършеното от тях престъпление против политическите права на гражданите и материалите да бъдат докладвани по компетентност на прокуратурата.", заяви ст. инспектор Румен Антонов, началник на Районните управления в Белослав и Аврен.

Вижте още в прякото включване на Деян Михайлов.

Специализирана операция се провежда и в община Кричим. Няма задържани. Проверяват се адреси, на които се предполага, че живеят хора, свързани с търговията на гласове.

Вижте още в прякото включване на Таня Матева.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Вукич с обрат над Фернандо Вердаско и място на четвъртфиналите на Sofia Open 2022
Александър Вукич с обрат над Фернандо Вердаско и място на четвъртфиналите на Sofia Open 2022
Започват четвъртфиналите на Sofia Open 2022
Започват четвъртфиналите на Sofia Open 2022