НОВИНИ

Акция на полицията срещу купуването на гласове във Врачанско

bnt avatar logo
от БНТ
07:03, 10.03.2023 (обновена)
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Полицейска операция срещу търговията с вот и битовата престъпност във Врачанско. Тази сутрин патрули блокираха всички входно-изходни пунктове на Бяла Слатина. Има задържани. Проверките ще продължат и през почивните дни.

При спецакцията в Бяла Слатина задържаха двама души. И в двата случая са за притежание на наркотични вещества.

Милка Иванова: "Казаха, че има дрога, но няма такива работи. Намериха толкоз - "чай", той пуши брат ми, цялата махала пуши, ма да ходят и да намерят дилърите".

Униформените провериха десетки адреси, а хората в града негодуваха от мащабната полицейска акция срещу търговията с вота и битовата престъпност.

Благой Пешев: "Търговия на гласове, като гледаш тая къща, къде не е паднала, какви гласове, какви работи, само при циганите влизат".

Галин Борисов: "Не знаете ли, че мафията дава парите из цяла България. На мен не ми дават, ако ми дават ще взема от всичките и няма да гласувам за ни един".

Началникът на полицията в Бяла Слатина заяви, че районът е проблемен с безработицата и ниското образование, затова хората прибягват до употреба и разпространение на наркотици, незаконен добив на дърва и незаконно присъединяване към електрическата мрежата.

"В момента се извършват процесуални-следствени действия във връзка с държане на наркотични вещества у лица. В този имот също бяха намерени наркотични вещества и лицето е задържано. Още едно друго лице е задържано, което също е приведено в РУ – Бяла Слатина", каза гл. инсп. Деян Николовски – началник на РПУ – Бяла Слатина.

Проверки се извършват и в търговските обекти, като полицейската операция се извършва съвместно с жандармерия, горски инспектори и Икономическа полиция.

Репортер: Мирослава Георгиева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Китайският лидер Си Дзинпин беше преизбран да управлява още 5 години
Китайският лидер Си Дзинпин беше преизбран да управлява още 5 години
Продължават честванията по повод 80-годишнината от спасяването на българските евреи
Продължават честванията по повод 80-годишнината от спасяването на българските евреи