НОВИНИ

Ветровито и с превалявания, привечер – значителни валежи

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
05:45, 10.03.2023
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Днес облачността ще е променлива, след обяд по-често значителна и отначало в Западна България, а до вечерта и на изток ще има превалявания от дъжд. Условия за по-значителни валежи има вечерта и през нощта в крайните западни и южни райони на страната, там е възможно и да прегърми. Ще продължи да духа умерен, в Източна България и северно от планините временно силен югозападен вятър. Минимални температури - между 5° и 10°, максимални - между 16° и 21°, в София - около 17°.

Над планините облачността ще бъде по-често значителна. На места, главно в следобедните часове, ще има валежи от дъжд, над около 2000 метра - от сняг. Условия за по-значителни количества има привечер и през нощта срещу петък на отделни места в Рило-Родопската област, там е възможно и да прегърми. Ще духа предимно силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 3°.

В събота ще остане все още топло, но и ветровито. Ще бъде предимно облачно, с валежи, значителни по количество на места в Югоизточна България, където е възможно да са придружени и с гръмотевици.

До сутринта в неделя валежите ще спрат, от запад на изток и облачността ще се разкъса, през деня ще намалее до слънчево време. Температурите ще се понижат и преобладаващите ще са: минималните - от минус 2° до 3°, а максималните - между 7° и 12°. Вятърът постепенно ще отслабне. В началото на новата седмица ще бъде предимно слънчево, сутрин - сравнително студено.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жертви и ранени при масова стрелба в религиозен център в Хамбург (СНИМКИ/ВИДЕО)
Жертви и ранени при масова стрелба в религиозен център в Хамбург (СНИМКИ/ВИДЕО)
Националите по баскетбол до 16 г. се събират за пореден лагер в Ямбол
Националите по баскетбол до 16 г. се събират за пореден лагер в Ямбол