НОВИНИ

Албанските сватби загубиха пищността си

bnt avatar logo
от БНТ
22:47, 12.06.2020
Чете се за: 00:37 мин.
По света

COVID-19 промени сватбените традиции в Албания. Заради ограничителните мерки те загубиха пищността си.

Сватба с по-малко от 300 гости не е сватба, казват албанците. COVID-19, обаче ги накара да зачеркнат убежденията си. Заради епидемията младоженците трябва да се вричат във вечна вярност пред тесен кръг хора. Тържествата също трябва да са малки, което не пасва на вековната представа в Албания за сватбено веселие.

Арманд Пеза, собственик на сватбен салон: В Албания има голямо религиозно и културно различие, но всички са на едно мнение - сватбите трябва да са пищни. Това е традиция, от която хората няма да се откажат.

За албанците сключването на брак е възможност роднините да се срещнат и да се веселят заедно. Пандемията направи тези срещи невъзможни.

Амарда Тоска, собственик на сватбен салон: Ние сме енергични хора. Обичаме да се забавляваме шумно с много музика, с много гости.

В загърбването на традициите някои кандидат булки намират утеха с избор на пищни сватбени рокли. За други, обаче, спазването на традициите се оказва по-силно от желанието за започване на семеен живот. За това отлагат сватбите за времето, когато COVID-19 ще отмине.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Утопия или анархия - какво се случва в зоната, свободна от полиция в Сиатъл
Утопия или анархия - какво се случва в зоната, свободна от полиция в Сиатъл
За "Море без бетон" протестираха в Бургас
За "Море без бетон" протестираха в Бургас