НОВИНИ

Висока температура в политиката: Тома Биков и Георги Свиленски в "Панорама"

bnt avatar logo
от БНТ
21:15, 12.06.2020
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

Ние искаме народен вот на недоверие, който не е свързан с противоепидемичните мерки, заяви в "Панорама" Георги Свиленски, зам.-председател на ПГ на "БСП за България". Мерките бяха правилни и навременни, но животът не свършва дотук, тепърва предстоят икономическите и социалните проблеми, допълни Свиленски.

Георги Свиленски, зам.-председател на ПГ на "БСП за България": Държавата се тресе от скандал в скандал, от запис в запис, от сигнал в сигнал, дадени до прокуратура, до следствие, до парламентарни групи. И управляващите, и всички други инстанции мълчат, а българските граждани виждат какво се случва реално. Управляващите се опитват да го обяснят по друг начин.

По думите на Свиленски, за 10 години управление Борисов е успял да доведе държавата до апатия, да втълпи на българските граждани, че от тях не зависи нищо. Че както и да гласуват, той ще е министър-председателят и те няма нужда да си казват своя глас.

За това утре националният съвет на БСП е поел инициатива за гражданска подписка, в която всеки един български гражданин да излезе и да каже: "Борисов, стига мафиотско управление в държавата!".

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков коментира, че управляващите нямат нищо против подписката.

Тома Биков, депутат от ГЕРБ: За нас подписката не е проблем. Проблем е, че опозицията излиза от дневния ред на проблемите. Би ми било интересно какъв е планът при вотове на недоверие. Какво се случва, ако утре правителството подаде оставка? И отменяме всичко. И нямаме правителство. И влизаме в една ситуация на безвластие, в която едва ли икономическата криза ще премине по-леко отколкото ако действаме в рамките на това, което избирателите са ни дали.

По думите му, темата с коронавируса не е била в помощ на управлението. Преди вируса България е имала прогнози за 4% ръст, били са планирани най-различни разходи.

Тома Биков, депутат от ГЕРБ: За съжаление, влязохме в криза. Първата задача беше да запазим живота на хората. Втората да се опитаме да омекотим удара на кризата. В този контекст трябва да видим и действията на опозицията, която тръгва да събира подписка в това време.

Гледайте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Костадин Ангелов: Системата не се справи с хроничния недостиг на лекари и сестри
Проф. Костадин Ангелов: Системата не се справи с хроничния недостиг на лекари и сестри
Откъде е тръгнала заразата с коронавируса в Родопите?
Откъде е тръгнала заразата с коронавируса в Родопите?