НОВИНИ

В сряда ГЕРБ и "Патриотите" обсъждат разногласията си по промените в закона за МВР

bnt avatar logo
от БНТ
20:23, 12.06.2020
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

В сряда на коалиционен съвет "Патриотите" и ГЕРБ ще обсъдят разногласията си по промените в закона за МВР. Това заяви вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов. Той определи като некоректно отхвърленото предложение на "Обединените патриоти" за създаване на доброволни отряди тази седмица. Каракачанов беше във Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" във Варна.

Красимир Каракачанов заяви, че законът за създаване на доброволни формирования е залегнал в управленската програма още в началото на мандата и е приет на първо четене с гласовете на депутатите от ГЕРБ. И е учуден, че в последния момент коалиционните им партньори не са подкрепили предложението.

Красимир Каракачанов - вицепремиер и министър на отбраната: За мен не може да има причина. Ти или имаш коалиционни партньори, на които държиш, или не си държиш на коалиционните партньори и си търсиш други. Ако си търсиш други партньори, нямам нищо против - да го кажат в прав текст, както се казва - Ставам, сдавам и се уволнявам!

На коалиционен съвет в сряда управляващите ще обсъдят и подкрепата на България за членството на Северна Македония в Европейския съюз. Според Каракачанов подкрепата ни трябва да зависи от изпълнението на условията по двустранния договор.

Военният министър заяви, че въпреки кризата с COVID-19, от следващата година възнагражденията на всички военни ще бъдат увеличени с 10%. Продължава проектът за изграждане на два патрулни кораба за военния ни флот. Каракачанов каза още, че няма да позволи българската авиация да бъде "приземена" поради финансови или други причини и ремонтът на руските изтребители ще бъде извършен.

Красимир Каракачанов - вицепремиер и министър на отбраната: Въпреки кризата и другият ни проект за ремонт на СУ-25 върви успешно и ще има само един месец забавяне. Първият самолет ще се върне в България и то на собствен ход, не разглобен, ще се върне в края на август.

Във Варна министър Каракачанов откри модерен център за спасяване на море, изграден от Висшето военноморско училище.

Автор: Петър Дойкински

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова заповед за поставяне под карантина на пристигащи у нас от 15 юни
Нова заповед за поставяне под карантина на пристигащи у нас от 15 юни
Увеличават се катастрофите на жп прелези
Увеличават се катастрофите на жп прелези